Damarlar üçün ən faydalı məhsul – infarktın riskini 50% azaldır!

Harvard Universiteti (ABŞ) alimləri balığın ürək-damar sisteminə olan təsirini araşdırıb.

Alimlər sübut edir ki, həftədə 2 dəfə balıq yeməklə ürəyin işemik xəstəliyinin, insult və infarktın riskini 50% azaltmaq mümkündür.

Mujde.az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, bunun səbəbi balıqda olan nadir Omeqa-3 yağlı turşulardır. Yağlı turşular damarları daha elastik edir, təzyiqi və xolesterinin səviyyəsini aşağı salır.

Alimlərin fikrinə görə, yağlı əti balıqla əvəz etməklə insan tez bir zamana müsbət effekt hiss edəcək.

Mütəxəssislər dəniz balığına üstünlük verməyi tövsiyə edir.

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir.